slider image
Terestru - Cu căruța prin Irlanda
header line
Unul dintre cele mai interesante moduri de a descoperi frumoasele peisaje irlandeze, de a interactiona cu modul de viata al localnicilor este calatoria intr-o caravana, mai precis o caruta trasa de cal. Va garantam o experienta de neuitat.  Exemplu de itinerariu:

 Ziua 01: Sosire aeroport international Dublin. Transfer pana la locul de plecare al caravanei. Veti avea timp sa va familiarizati cu caravana (descoperiti ferma unde sunt tinuti caii). Dupa amiaza, veti pune la punct detaliile in ceea ce priveste ruta pe care veti doti sa o parcurgeti. Cazare la locul de unde veti pleca in caravana.

 

Ziua 02: Dimineata, veti participa la un „curs”, unde veti invata cum sa ingrijiti calul. Parasiti ferma, urmand itinerariul ales, pana la prima oprire: Roundwood House. In drum veti trece prin satul Camross , unde puteti vizita Poet’s Cottage. Calatoriti de-a lungul vailor muntilor Slieve-Bloom iar daca doriti va puteti opri pentru un picnic la  malul unui mic rau ce strabate valea. Roundwood House este locatia perfecta, aici putand incheia prima zi de aventura, savurand o masa copioasa.

 

Ziua 03: Lasati in urma Roundwood House, si va indreptati catre Castletown, situat pe malul raului Nore, un loc ideal pentru pescuit. Puteti vizita Grash Gardens, renumita pentru amestecul de culori, ce va va bucura privirea. Daca sunteti pasionati de golf, in apropiere, se aflta un Golf Club. Pentru a innopta, indreptati-va spre Castletown Inn, o bere Guinness ca aici nu intalniti la tot pasul.

 

Ziua 05:  Lasati Castletown in urma si calatoriti spre Abbeyleix -  unul dintre cele mai frumoasa orase ale Irlandei datorita arhitecturii si multitudinilor de fantani arteziene. Va recomandam sa vizitati Heritage House (muzeu) si Sexton’s Cottage. In apropiere, pentru cei pasionati, se afla un teren de golf.  Nu departe de Abbeylex, gasiti oaraselul, Ballinakill, loc unde puteti admira Heyhood Gardens. Stradbally si Vicarstown sunt locatii usor accesibile (putei vizita Muzeul Trenului cu Aburi). Spre seara, puteti vizita unul dintre cele mai vechi pub-uri din Irlanda: Morrissey Pub, unde puteti asculta si muzica traditionala irlandeza cantata live.

 

Ziua 06: Parasiti Abbeyleix si va indreptati catre Ballacolla si Clogh, in ambele sate puteti descoperi pub-uri foarte frumoase unde se canta muzica traditionala. Daca dotiti sa faceti cumparaturi, indreptati-va catre Rathdowbey Designer Outlet, acest magazin are si loc de joaca special amenajat pentru cei mici.

 

Ziua 07: Continuati itinerariul din Farran si va indreptati spre Borris – in – Ossory. In drum veti trece pe langa Aghaboe Abbey (dateaza din sec VI). Chiar langa locul de popas, aveti nenumarate activitati cu care va puteti delecta, de la pescuit pana la plimbari in aer liber. Cina o puteti lua in Borris – in – Ossory la unul din pub-uri.

 

Ziua 08: In ultima zi veti calatori spre locul de unde ati plecat.  

Informatii utile

-       Locul de unde veti pleca in circuit (Kilvahan Horse Drawn Caravans)  este  situat in  districtul Laois, la 11 km de Mountrath.  

Caravana:

Caravana este conceputa astfel incat sa fie cat se poate de confortabila. Usoara, un singur cal o poate trage. Are facilitati de dormit ( maxim 4 persoane + 1 copil ) – asternuturile si paturile sunt incluse in pretul caravanei, oaspetii trebuie sa isi aduca prosoapele si alte obiecte utile igienei personale), kicineta echipata complet (aragaz, vesela, container pentru depozitarea apei). Acest tip de caravana este folosita de 150 de ani de catre irlandezii nomazi. In prezent, irlandezii  ce calatoresc in acest mod se numesc „travelers”, iar calul este inlocuit de masina. Acesti aventurieri sunt recunoscuti ca fiind oameni ce au mare interes pentru natura, fapt ce ii face foarte respectati.

Specificatii tehnice:

-       caravana are o lungime de aproximativ  7 m si cantareste in medie 750 kg.

-       Nu este prevazuta cu faruri, de aceea in momentul popasurilor, pentru a evita evenimentele neplacute, trebuie scoasa in afara soselei pentru siguranta.

 

* vizitiu pentru caravana 50 Eur/ zi (optional)

 

Popasurile:

-       in locurile marcate din itinerariu ca popas, se va achita suma de 25 Eur/ caravana/ noapte

-       pentru acces la dus se percepe o taxa de 2 Eur/ persoana

 

Depozit:

Un depozit de 250 Eur/ caravana trebuie depus (suma este returnabila).

In cazul in care caravana este lovita, a fost implicata intr-un accident din care au rezultat daune, nu a fost adusa la baza in timpul mentionat sau este murdara parte din suma depozitata poate fi oprita. 

Tariful include:

-      caravana  pentru perioada solicitata

 

Tariful nu include:

-      asigurare medicala

-      taxe aeroport

-      alte cheltuieli de natura personala

-      transfer aeroport (Dublin) - Kilvahan Horse Drawn – aeroport (Dublin)

                                 100 Eur/ persoana adulta

                                50 Eur - copil ( 2  -  12 ani)

                                  Infant gratuit (pana in 2 ani)

-      transport cu avionul Bucuresti - Dublin - Bucuresti (zbor direct) tarif incepand de la 190 Eur/pers.

Phone: 0742 067 888

e-mail: fun.service@gmail.com

mihai.costea@funservice.ro

www.funservice.ro