slider image
Pr. de supraviețuire - Supravieţuirea pe mare - Simulare
header line

Tema:
Īn timp ce vă aflaţi īntr-o vacanţă īn Tahiti, vi se oferă posibilitatea de a efectua călătoria de īntoarcere īn Australia pe un iaht. Ambarcaţiunea este manevrată de doi marinari cu experienţă īn timp ce restul echipajului este format din oameni obişnuiţi, ca dumneavoastră. Călătoria consta īn parcurgerea a 2.300 de mile marine spre Auckland şi apoi spre Australia. Aceste informaţii vă sunt date de proprietar iar dumneavoastră ar trebui să ajungeţi īn Mooloolaba pānă la mijlocul lunii mai.

Datorită condiţiilor meteo favorabile se decide ocolirea Noii Zeelande. Din păcate radioul s-a stricat şi nu mai puteţi anunţa pe nimeni de această schimbare de planuri. Īn Marea Tazmaniei, vremea se strică, īncep ploi şi vāntul īncepe să bată cu pānă la 35 de noduri, aţa că singurii doi marinari cu experienţă rămān pe punte. Īn zori, barca loveşte deodată puternic un recif şi se opreşte căzānd pe o parte. Din fericire, nimeni dintre cei aflaţi la bord nu este rănit. Sunteţi desculţi şi īmbrăcaţi īn tricou şi pantaloni scurţi. Īn comun, deţineţi ceasuri de mānă, un creion cu mină tocită, un briceag şi o hartă care va arata cum pot transporta curenţii şi vāntul o plută care parcurge 25 de mile pe zi pe o rută circulară către Australia.

Sarcini:
Īn situaţia de supravieţuire īn recif, participanţii lucrează individual şi apoi ca echipă pentru a face un clasament al importanţei pentru supravieţuire a celor 12 obiecte salvate.

Durata: 1½h