slider image
Pr. de supraviețuire - Supravieţuirea în deşert - Simulare
header line

Tema:
Vă întoarceţi de la Acapulco cu un grup de prieteni. Cursa charter cu care vă deplasaţi tocmai a părăsit Hermosilo, Mexic, unde se oprise pentru realimentare după ora 10.00 dimineaţa, într-o zi de august.
În timp ce va instalaţi pentru zborul de întoarcere acasă, în Arizona, împreună cu prietenii vă gândiţi la răsăritul minunat la care aţi asistat dimineaţă, înaintea plecării.
La puţina vreme după decolare, motoarele se defectează şi în doar câteva minute avionul începe să piardă din altitudine.
Pilotul avertizează toţi pasagerii sa se pregătească pentru o aterizare de urgenţă. În scurt timp, vă aflaţi în deşertul Sonora din sud-estul Statelor Unite, uitându-vă la rămăşitele avionului în care călătoreaţi cu mai puţin de 20 de minute în urmă.
Căutând la locul prăbuşirii, grupul a găsit câteva obiecte care s-ar putea dovedi utile pentru a supravieţui. Aţi supravieţuit accidentului, acum trebuie să supravieţuiţi deşertului!

Sarcini:

Participanţii lucrează individual şi apoi în echipă pentru a decide problemele majore peste care trebuie să treacă în efortul lor de supravieţuire, selectează apoi o strategie de supravieţuire, realizează un clasament al importanţei pentru supravieţuire a celor 15 obiecte salvate şi apoi decid asupra celui mai bun mod de a le folosi pe fiecare în parte.

Durata: 2˝h