slider image
la munte - Paintball
header linePaintball -  reprezintă una dintre cele mai noi, cele mai tari senzatii sportive, cu o mare răspândire în lume. Paintball a apărut la începutul anilor '80 având ca instrumente de folosintă pistoale folosite la marcatul vitelor in urma unei discutii între un broker si un fermier despre încercarea de a se marca unul pe altul cu pistoale. Este un joc de supravietuire. De la acea mică discutie s-a dezvoltat rapid o industrie vastă. Actualmente a devenit un sport organizat pe echipe, cu fabricări de echipamente adiacente, terenuri pentru practicarea jocului si turnee recunoscute.

     Milioane de oameni (bărbati si femei) de toate vârstele si categoriile sociale practică paintball în peste 40 de tări. Indiferent că sunt studenti, profesionisti sau pensionari, toti jucătorii de paintball au în comun dragostea pentru aventură si un puternic spirit competitiv. 
     
Jocul se desfăsoară cu arme pe bază de gaz care pot trage (împusca) capsule cu gelatină biodegradabilă, vopsea netoxică. Desi se vorbeste uneori despre paintball ca fiind un joc "de război", acesta promovează gloria învingătorului. Odată ce ai experimentat, ati încercat acest sport, sigur veti realiza foarte rapid că terenul de luptă nu este acel loc sigur pe care filmele de cinema îl realizează pentru a te face invincibil. Paintball nu este violent în ciuda aparentelor pe care le poate întâlni un neexperimentat. Jucătorii de paintball sunt costumati cu haine de camuflaj numai datorită faptului că jocul se desfăsoară în pădure si nu trebuie să fie văzuti de adversari.
 
     Paintball este un sport unde bărbatii, femeile, tinerii sau vărstnicii pot concura de la egal la egal. Inteligenta si determinarea (vointa) reprezintă atuuri cu mult mai importante decât înăltimea, forta fizică sau caracterul. Oamenii joacă paintball în toată lumea, oameni care provin din toate profesiile si câstigă încredere în propria lor persoană odată cu punerea în aplicare a aptitudinilor de a conduce si a se descurca în acest joc. Acei jucători care vor acorda atentie simturilor personale, care vor pune în aplicare strategii foarte bune de orientare a echipei si care vor planifica si comunica se vor impune destul de usor si rapid în fata adversarilor. 
     
Obiectivul (celui mai comun joc dintre variantele oferite de paintball) este de a captura steagul echipei adverse, dar în acelasi timp protejându-l pe cel propriu. În timp ce veti încerca să capturati steagul, veti încerca să eliminati si jucătorii adversi ajutati de arme (cu aer comprimat) numite arme paintball. Jocurile au de obicei o limită de timp de 20 până la 60 minute, depinzând de mărimea câmpului si de numărul de jucători.
Între jocuri, jucătorii pot lua o pauză pentru a-si verifica echipamentul, pentru a-si reîncărca armele si pentru o mică gustare sau o răcoritoare, împărtăsind în acelasi timp si povestile lor despre emotiile victoriei sau despre obisnuitele glume pe seama înfrângerilor suferite. Indiferent că veti câstiga sau veti pierde, toată lumea se va simti bine si întotdeauna va exista un următor joc. 
    
În momentul în care adrenalina a început să fie pompată nu vă veti putea abtine să nu iubiti senzatiile oferite de acest joc!!!!
previous
image image image image image image image
previous