slider image
la munte - Rafting
header line

Raftingul -  inseamna coborarea de rauri repezi de munte, cu barci pneumatice, in echipe de mai multe persoane. Este o activitate care se poate face in echipa si, de aceea, este aleasa de foarte multe companii pentru a-si duce angajatii in team building. O modalitatea placuta de a dezvolta spiritul de echipa si de a lega prietenii intr-un grup.

Partea de adrenalina si aventura este asigurata in acest sport, de pericolele cu care te confrunti la navigarea pe apele repezi. Te poti lovi in orice moment de stancile din rauri sau poti gresi o coborare in zonele cu cascade. De aceea este nevoie de multa atentie si coordonare in randul membrilor echipei, pentru trecerea cu success a situatiilor intampinate.

Echipamentul de rafting este asigurat de organizatori si este obligatoriu pt toti participantii (veste de salvare, costume de neopren, casti de protectie, vasle si bineinteles barci pneumatice de ultima generatie).

Raurile se clasifica in functie de gradul de dificultate, iar trasele de rafting se pot imparti de asemeni in fucntie de gradul de dificultate. Astfel, pe un rau, se pot intalni mai multe trasee cu grade diferite de dificultate.

La noi in tara, se poate face rafting pe rauruile mai mari: Bistrita, Jiu, Mures, Somes, Crisuri, Nera, Cerna, Aries, Buzau etc.